Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.12.2018.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Još jedan hotel planiran na Balkani - Idejnim rješenjem predviđeno da Vidikovac ima 250 ležajeva, konferencijsku salu i bazen (FOTO)

Prvi koraci ka realizaciji ambicioznog plana Opštine Mrkonjić Grad da privuče investitore koji bi ulagali u proširenje smještajnih kapaciteta Turističko-rekreativnog centra Balkana, napravljeni su izradom idejnih rješenja za dva nova hotela. Realizacijom ovih planova Balkana bi bila bogatija za čak 500 novih ležajeva.

Nakon urađenog zoniranja područja oko jezera, raspisan je konkurs za idejna rješenja hotela koji su radili studenti Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci.

Prema idejnom rješenju hotela Vidikovac, predviđeno je da ovaj hotel ima dva sprata sa kapicetitom od 250 ležajeva smještenih u oko 100 soba i 14 apartmana. Od ostalih sadžaja, hotel bi imao restoran sa 200 mjesta, konferencijsku salu do 300 mjesta, te bazen sa saunama i sobama za masažu.

Idejno rješenje uradili su studenti Andrea Janičić i Srđan Lakić koji kažu za eKapiju da su se prilikom izrade ovog dokumenta vodili time da se hotel uklapa u prirodno okruženje.

- Ovo stapanje sa okolinom, odnosno šumskim okruženjem, omogućava da svaki gost hotela uživa u jedinstvenom i autentičnom kadru prirode - ističe Andrea Janičić.

Dodaje da će utisak biti i izražajniji zbog upotrebe tradicionalnih materijala poput drveta, kamena i betona.

- Primarno, ideja nam je bila da se konstrukcija hotela prilagodi i približi ljepotama Balkane, a ne da se te ljepote degradiraju zarad konstrukcije - pojasnila je Janičić.

Kada su u pitanju smještajni kapaciteti, Janičić ističe da su dvokrevetne sobe projektovane da budu površine od 16 do 25 m2, dok bi apartmani imali od 40 do 60 m2.

- Кonferencijska sala imala bi maksimalno 300 mjesta, te pomoćne sadržaje, odnosno nekoliko malih sala za sastanke i prezentacije kapacitet do 10 osoba.

Janičić dodaje da je prema projektnom zadatku predviđeno da se obezbijediti minimalno 50 parking mjesta u podrumskoj, suterenskoj ili prizemnoj etaži koje ne moraju biti u potpuno zatvorenom prostoru.

O tome šta predviđa idejno rješenje za drugi hotel u Turističko-rekreativnom centru Balkana možete pogledati OVDJE.

Idejna rješenja za hotele Vidikovac i Eden predstavljena su na 27. međunarodnom salonu urbanizma u Rumi održanom početkom novembra u urganizaciji Udruženja urbanista Srbije.

S.Š.


Fotogalerija
Idejno rješenje hotela Vidikovac na Balkani

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.