Izvor: Capital | Utorak, 11.12.2018.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi rok za dokapitalizaciju Pavlović banke 27. decembar - Zainteresovani domaći i strani investitori

(Foto: facebook.com/pavlovic.banka)
Emisija akcija Pavlović International Banke biće nastavljena sutra i trajaće do 27. decembra, nakon što je Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske odobrila produženje roka na zahtjev te banke za čiju su dokapitalizaciju zainteresovani njemački investitori, ali i pojedini banjalučki privrednici.

Iz Pavlović banke saopšteno je da se nastavlja javna ponuda 18. emisije običnih, redovnih akcija banke u iznosu od 7 mil KM.

Komisija za hartije od vrijednosti RS odobrila je 7. decembra produženje roka za upis i uplatu akcija, tako da umijesto 23 dana, ponuda traje 37 dana.

- Obaveza emitenta je da izmijenjeni prospekt dostavi svim licima koja su izvršila upis akcija za vrijeme trajanja javne ponude zajedno sa informacijom da imaju pravo da otkažu upis i zatraže povrat uplaćenog iznosa zajedno sa kamatom na depozit koju je emitent na ta sredstva ostvario kod banke po zaključenom ugovoru - navedeno je u rješenju Komisije za hartije od vrijednosti RS.

Mediji su prošle sedmice pisali da su za dokapitalizuju Pavlović banke zainteresovani Nijemci, što su u banci i potvrdili.

- Kupovina akcija osamnaeste emisije planirana je od strane njemačkih investitora koji su preduzeli aktivnosti u cilju uspješnog okončanja emisije - potvrdili su u Pavlović banci.

Javni poziv svim zainteresovanim investitorima, domaćim i stranim, pravnim i fizičkim licima za upis i uplatu običnih redovnih akcija javnom ponudom – 18. emisija, raspisan je 25. oktobra.

Ponuda je trebala da traje do 3. decembra, ali su iz banke zatražili produženje roka, što im je i odobreno.

U banci su naveli da je cilj emisije akcija "povećanje kapitala, realizacija strateškog plana banke, jačanje konkurentske pozicije banke na lokalnom tržištu, jačanje kapitalne adekvatnosti i širenje i diverzifikacija izvora finasiranja".

Pavlović banka je još u avgustu planirala dvije emisije akcija od po 7 mil KM, da bi u oktobru Nadzorni odbor povukao jednu emisiju.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.