Izvor: Promo | Utorak, 11.12.2018.| 13:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Besplatna LG akademija za klimatizaciju u Beogradu

Na LG Air Conditioning akademiji, prvoj stručnoj ustanovi za besplatno usavršavanje studenata i eksperata različitih profila iz oblasti termotehnike, u toku je drugi semestar. Ova akademija radi u punom kapacitetu od septembra 2011. godine i do sada je kroz obuku prošlo više od 5.000 polaznika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, navode iz LG-a.

Osnovni cilj LG Air Conditioning akademije je prenošenje inovativnih znanja iz oblasti klimatizacije, prije svega stručnjacima i studentima, budućim ekspertima iz oblasti termotehnike i tehničkom osoblju koje se bavi ugradnjom i servisiranjem klima uređaja.

- Veoma smo ponosni na činjenicu da je ovaj projekat u potpunosti zaživjeo i što je kroz našu akademiju do sada prošao veliki broj polaznika željnih sticanja znanja i vještina u radu sa najsavremenijim uređajima iz ove oblasti - izjavio je Predrag Todorović, generalni direktor predstavništva LG Electronics u Srbiji. - LG Air Conditioning Akademija svjedoči o našem uvjerenju i posvećenosti da kroz razmjenu znanja, ekspertize i tehnologije, LG primenjuje najbolje svjetske prakse koje doprinose poboljšanju kvaliteta proizvoda i usluga iz domena termotehnike u Srbiji.

Semestar je počeo u septembru i traje do kraja 2018. godine.

Polaznici akademije su najčešće instalateri i serviseri, ali i projektanti i studenti. LG Air Conditioning akademija u Beogradu je jedinstvena ustanova ovakve vrste na Balkanu, dok ih u svijetu ima oko 60.

Akademija je namijenjena studentima, ali i stručnjacima iz oblasti KGH (klimatizacija, grejanje, hlađenje). Studenti i svršeni diplomci mašinskih fakulteta, smjera termotehnike, moći će direktno da primjene teoriju koju izučavaju na fakultetu, uz mogućnost da sami puštaju u rad sisteme putem kompjutera i biraju opremu koja je potrebna za neki projekat preko kompjuterskih softvera. Za stručnjake su predviđeni treninzi (obuke) iz oblasti projektovanja, montaže, puštanja u rad, održavanja i servisiranja sistema klimatizacije.

Na treninzima je predviđena teorijska i praktična obuka, a posle završnog treninga polaznici će moći samostalno da obavljaju poslove iz predmeta koji su pohađali. Svi treninzi su besplatni za polaznike, a sve zainteresovane firme i pojedinci se sami mogu prijavljivati na treninge koje odaberu.

Obuke se održavaju u prostorijama LG AE Akademije, na adresi Španskih boraca 3/B - VII sprat, 11070 Novi Beograd. Svi zainteresovani se putem mejla mogu obratiti Nenadu Črnili, regionalnom menadžeru projekata u okviru poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rješenja kompanije LG.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.