NavMenu

Kineska kompanija LGNEA želi da pravi autobuse sa Ikarbusom - Tri prototipa 2019. godine

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 10.12.2018. 15:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beograd.rs)Ilustracija
Kineska kompanija Lanzhou Guangdong New Energy Automobile (LGNEA), koja se bavi priozvodnjom električnih i inovativnih vozila, želi da sarađuje sa Ikarbus na projektovanju i izradi autobusa, rekao je predstavnik te kompanije Gao Čao.

- Ikarbus je izuzetna kompanija u Evropi, koja će moći 2019. da napravi tri protiotipa inovativnih vozila - rekao je Gao na Trećoj međunarodnoj konferenciji Beogradski strateški dijalog, pod nazivom "Inicijativa pojas i put na Balkanu".

On je kazao da će Kina 2019. uložiti mnogo sredstava iz budžeta za razvoj autonominih vozila, kao i da se u toj zemlji već uveliko radi na projektima za električna vozilia.

- Što se tiče Srbije, imamo veoma dobar utisak. Vaša zemlja ima bogate resurse. Takođe, to je bezbjedna i stabilna zemlja na Balkanu, koja ima dobru geografsku poziciju. To su ključni razlozi zašto investiramo u Srbiji.

Gao kaže da je ta kompanija došla u Srbiju zato što smatra da su srpskom tržištu potrebna električna vozila.

- Postoji veliki potencijal za razvoj industrije u vašoj zemlji i mislim da je to ključ za razvoj Srbije. Hvala Vladi Srbije na podršci koju smo dobili - dodao je Gao.

Sa tom velikom kineskom kompanijom je u Vladi Srbije ove godine potpisan Memorandum o razumijevanju sa Ministarstvom privrede. Cilj memoranduma je rekonstrukcija firme Ikarbus i strateško partnerstvo sa LGNEA u cilju promovisanja, razvijanja i modernizacije automobilske industrije i proizvodnje autobusa i električnih autobusa u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.