NavMenu

Hifa Petrol kupila terminal tečnih goriva u Ševarlijama kod Doboja

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.12.2018. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)Ilustracija
Naftna kompanija Hifa Petrol akvizirala je terminal tečnih goriva u Ševarlijama kod Doboja, prenosi Klix.

Ovim korakom je Hifa Petrol postala vlasnik petog terminala, pored već postojećih u Bukvi kod Tešnja, Grudama, Mostaru i Vogošći.

Terminal u Ševarlijama se sastoji iz dva dijela - terminal za plin kapaciteta 2,5 miliona litara te naftni terminal kapaciteta milion litara. Oba terminala imaju omogućen pristup kamiona za drumski prilaz. Ukupan skladišni kapacitet kompanije Hifa Petrol za naftu i naftne derivate iznosi 12.600.000 litara, od čega se 9.000.000 litara odnosi na gorivo, a 3.600.000 litara na plin. Terminal zauzima 179 duluma zemlje uz prugu sa vlastitim kolosijekom, što podrazumijeva direktan doprinos razvoju željezničkog saobraćaja u BiH.

Zbog svog geografskog položaja Terminal u Ševarlijama kod Doboja omogućuje stabilnost snabdijevanja naftom i naftnim derivatima.

Terminali se sastoje od pretakališta, nadzemnih rezervoara (skladišta), podzemnih rezervoara (skladišta) separatora, objekata za protivpožarnu zaštitu i slobodnih površina sa prilaznim saobraćajnicama (drumskim i željezničkim). Izgrađeni su po najsavremenijoj tehnologiji i posjeduju protupožarnu zaštitu u skladu sa najstrožim standardima EU.


Terminal je u potpunosti automatizovan te je cijeli proces kompjuterizovan što podrazumijeva i vaganje kamiona, točenje i izlazno vaganje. U skladu sa ekološkom odgovornosti koju Hifa Petrol njeguje, terminal je opremljen povratom isparavanja, tako da su emisije štetnih gasova svedene na minimum, te se time štiti sigurnost i zdravlje građana, prenio je Klix.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.