NavMenu

ABC Software Development u Londonu predstavlja rješenje za digitalno bankarstvo

Izvor: biznis.ba Ponedjeljak, 10.12.2018. 09:32
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Bosanskohercegovačka kompanija ABC Software Development u Londonu će od 12. do 14. februara na konferenciji FinovateEurope 2019 prezentirati svoj inovativni proizvod za digitalno bankarstvo pod nazivom LEONUS Banking digital.

– Radujemo se što ćemo podijeliti našu viziju ovog proizvoda koje će sa sigurnošću oblikovati budućnost finansijskih usluga. Zasnovano je na blockchain tehnologiji i vještačkoj inteligenciji koja pruža vrhunsko iskustvo krajnjim korisnicima. To je prava inovacija i do sada nikad viđen proizvod u tom obliku za finansijsku industriju – rekao je za Fenu izvršni direktor ABC Software Developmenta Edin Poprženović.

Objašnjava da LEONUS Banking digital proizvod nudi kompletan paket koji se sastoji od centralnog bankarskog sistema baziranog na blokchain tehnologiji. Proizvod, kako kaže, omogućava jednostavnu implementaciju digitalnog bankarskog poslovanja u rekordno kratkom roku, ne samo tradicionalnim bankama nego i novim sudionicima na tržištu pružanja finansijskih usluga.

Proces selekcije za FinovateEurope je izuzetno konkurentan, a rješenje ABC Software Development-a LEONUS Banking digital pojavit će se uz neke od najuticajnijih evropskih i američkih razvojnih tehnologija.

– Ovo je velik uspjeh za ABC Software Development i ponosni smo što je Finovate tim odabrao i prepoznao LEONUS Banking digital. Prvi put se predstavljamo na Finovate-u, koji ćemo iskoristiti i za razmjenu mišljenja sa predstavnicima vodećih globalnih finansijskih institucija – dodao je Poprženović.

Zbog učešća domaće kompanije na Finovate Europe 2019 zadovoljstvo je izrazio potpredsjenik Finovate-a Greg Palmer navodeći da je proizvod ABC Software Development-a zasnovan na blockchain tehnologiji i predstavlja jedinstvenu ponudu za financijsku industriju.

FinovateEurope je konferencija namijenjena za inovativne startape i kompanije iz oblasti bankarstva i finansijske tehnologije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.