Izvor: eKapija | Nedjelja, 09.12.2018.| 19:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Plan za restruktuiranje GRAS-a biće završen do aprila 2019.

Sarajevo (Foto: knyazevfoto/shutterstock.com)
Dio projekta izrade operativnog i strateškog plana restruktuiranja komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo, koji se odnosi na KJKP GRAS, bio je povod sastanka članova Vlade Kantona Sarajevo, predstavnika tog preduzeća, Ambasade Velike Britanije u BiH i konsultantske kuće PricewaterhouseCoopers, održanog u četvrtak (6. decembra 2018. godine), saopćeno je iz pres službe KS.

Projekt je započet prije šest mjeseci uz podršku Ambasade Velike Britanije u BiH s ciljem davanja jasnih smjernica za unapređenje strateške i operativne pozicije kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, sa fokusom na GRAS i Vodovod i kanalizaciju.

- Izrada kompletnog plana restruktuiranja preduzeća GRAS bit će završena za četiri mjeseca, nakon čega bi se trebalo pristupiti i realizaciji definisanih mjera - navodi se u saopćenju.

Mjere koje trebaju realizirati menadžment GRAS-a i Vlada, te se u konačnici o njima izjasniti i Skupština KS, kao osnivač preduzeća, su brojne i imaju za cilj postizanje održivog poslovanja preduzeća kao i bolje usluge korisnicima javnog prijevoza.

Premijer KS Adem Zolj istakao je da se poslovanje javnog gradskog prijevoza mora neodložno poboljšati, ali da je za to neophodna i politička volja i hrabrost. Također je istakao da će predložene mjere zahtijevati jasan plan djelovanja u narednom periodu.

- Mi smo opredjeljeni da se nastavi realizacija projekta i Vlada KS budžetom za narednu godinu planira oko 70 mil KM za nabavku novih voznih jedinica javnog prijevoza i rekonstrukciju tramvajske pruge - istakao je premijer Zolj.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.