NavMenu

Plan za restruktuiranje GRAS-a biće završen do aprila 2019.

Izvor: eKapija Nedjelja, 09.12.2018. 19:48
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: knyazevfoto/shutterstock.com)Sarajevo
Dio projekta izrade operativnog i strateškog plana restruktuiranja komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo, koji se odnosi na KJKP GRAS, bio je povod sastanka članova Vlade Kantona Sarajevo, predstavnika tog preduzeća, Ambasade Velike Britanije u BiH i konsultantske kuće PricewaterhouseCoopers, održanog u četvrtak (6. decembra 2018. godine), saopćeno je iz pres službe KS.

Projekt je započet prije šest mjeseci uz podršku Ambasade Velike Britanije u BiH s ciljem davanja jasnih smjernica za unapređenje strateške i operativne pozicije kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, sa fokusom na GRAS i Vodovod i kanalizaciju.

- Izrada kompletnog plana restruktuiranja preduzeća GRAS bit će završena za četiri mjeseca, nakon čega bi se trebalo pristupiti i realizaciji definisanih mjera - navodi se u saopćenju.

Mjere koje trebaju realizirati menadžment GRAS-a i Vlada, te se u konačnici o njima izjasniti i Skupština KS, kao osnivač preduzeća, su brojne i imaju za cilj postizanje održivog poslovanja preduzeća kao i bolje usluge korisnicima javnog prijevoza.


Premijer KS Adem Zolj istakao je da se poslovanje javnog gradskog prijevoza mora neodložno poboljšati, ali da je za to neophodna i politička volja i hrabrost. Također je istakao da će predložene mjere zahtijevati jasan plan djelovanja u narednom periodu.

- Mi smo opredjeljeni da se nastavi realizacija projekta i Vlada KS budžetom za narednu godinu planira oko 70 mil KM za nabavku novih voznih jedinica javnog prijevoza i rekonstrukciju tramvajske pruge - istakao je premijer Zolj.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.