Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.12.2018.| 13:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Četvrta međunarodna FinConf konferencija 25. i 26. aprila u Sarajevu

Nakon izuzetnog uspjeha prošlogodišnje konferencije, sve je spremno za 4. FinConf konferenciju koja će se održati 25. i 26. aprila u Sarajevu.

FinConf je međunarodna konferencijska platforma posvećena inovacijama u finansijskim uslugama, koja ima za cilj pružiti forum za otvorenu i naprijed orijentiranu diskusiju o europskim finansijskim izazovima i finansijskim tržištima.

- FinConf konferencija će ponovo okupiti vodeće aktere i stručnjake tokom dva dana razmjene iskustava, panel diskusija, prezentacija i networking-a. I ove godine imat ćemo izvanredne sesije s naglaskom na nove trendove, praktične primjene i trenutne poslovne prilike u različitim sektorima, uključujući Blockchain, Open Banking, Payments, Banking Regulations, RegTech, FinTech i mnoge druge – ističu organizatori.

Dodaju da će konferencija okupiti najveća imena i kompanije sa osvrtom na inovativne modele i strategije u finansijskim uslugama. FinConf 2019 predstavit će niz panela s aktuelnim temama, tehnološkim razgovorima i najnovijim trendovima uz izlaganja vodećih regionalnih i svjetskih stručnjaka.

- Od mnogih panelista i moderatora koji će uzeti akitvno ućešće na FinConf 2019 izdvojićemo neke, a to su Martina Drvar, viceguverner Hrvatske narodne banke, Marko Škreb, tehnički direktor USAID FINRA, Andrej Stuchlik, savjetnik EIB-a, Spyros Zarkos iz Evropske bankarske uprave (EBA), zatim Nena Dokuzov iz Ministarstva za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije, Tadej Slapnik, direktor Tolar HashNET, te Matt Elton, zamjenik predsjedavajućeg i član upravnog odbora IRTA-e (International RegTech Association) - kažu organizatori konferencije.

Kompletan spisak tema uključujući informacije o samoj konferenciji i glavnim govornicima možete pronaći na veb stranici finconf.com.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.