NavMenu

Super Petrol dobio koncesiju za gradnju odmorišta Lužani na autoputu Banjaluka-Gradiška

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.12.2018. 12:00
Komentari
Podeli
(Foto: Divergent fotograph/shutterstock.com)
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor Super Petrola Veljko Đukić potpisali su danas, 6. decembra, Ugovor o koncesiji za izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta Lužani sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Gradiška–Banjaluka.

Prateći uslužni objekti na predmetnoj lokaciji izgradiće se sa obje strane autoputa, a odmorište Lužani smješteno je između dvije petlje, prve koja povezuje autoput sa magistralnim putem M-14.1, a druge koja povezuje autoput sa regionalnim putem R-477.

Cilj projekta je da se obezbijede prateći uslužni objekti u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima (benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i slično). Na taj način im se omogućuje bezbjedna i udobna vožnja i zadovoljavanje njihovih potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korišćenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom, djece i drugo.


Кoncesija po ovom ugovoru dodjeljuje se na period od 30 godina računajući od datuma stupanja na snagu ugovor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.