Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.12.2018.| 11:31

UKC Tuzla dobio certifikate za kvalitet i ispunjenost standarda transplantacijske medicine

Ilustracija (Foto: Andrei_R/shutterstock.com )
Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 4. decembra su svečano uručeni certifikati za kvalitet u zdravstvu i za ispunjenost standarda transplantacijske medicine.

Na svečanosti, čestitke na ostvarenju još jednog iskoraka u oblasti medicine i zdravstvene njege u Tuzlanskom kantonu, upravi i uposlenicima UKC-a uputio je i ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Bahrudin Hadžiefendić.

- Čast je prisustvovati svečanom činu dodjele Certifikata za kvalitet u zdravstvu i Certifikata za ispunjenost standarda transplantacijske medicine Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Ovaj vrhunski rezultat i veliko dostignuće je posljedica vaše predanosti i potvrda onoga čemu mi godinama svjedočimo, a to je liderska pozicija koju UKC nosi već duži period u Bosni i Hercegovini, posebno kada je u pitanju transplant program - rekao je ministar Hadžiefendić, saopćeno je iz Vlade TK.

Akreditacija ovog tipa je obično dobrovoljna, dok je u nekim zemljama, poput Francuske, ona i zakonski obavezna.

- Ta činjenica, odnosno volonterski pristup ovom procesu, dodatno daje na značaju i pokazuje spremnost Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, da svoju uslugu, procedure i uopće cjelokupan rad stavi na javnu ocjenu. Ovaj crtifikat dokaz je ispravnosti rada, podrške i opredijeljenosti Kliničkog centra da pacijentima pruži najbolju moguću uslugu i njegu - navedeno je u saopćenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.