Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.12.2018.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Eurowings odlučio - Mostar bez linije prema Dizeldorfu, Štutgart ostaje

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Kompanija Eurowings ove godine počela je s letovima iz Štutgarta i Dizeldorfa prema Mostaru. Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik je odlučio kako će iduće godine ugasiti liniju iz Dizeldorfa prema Hercegovini, dok će linija prema Štutgartu ostati, piše Večernji list BiH.

To su potvrdili sugovornici Večernjeg lista iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

- Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Štutgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom - rekli su jučer (5. decembra 2018. godine) za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovne linije. Osim Štutgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, linija Mostar - Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima. Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi, prenosi Večernji list BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.