Izvor: Klix | Četvrtak, 06.12.2018.| 08:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konačan izvještaj o dubinskoj analizi BH Telecoma do 15. decembra

(Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov)
Konačan izvještaj o izvršenoj dubinskoj analizi BH Telecoma biće gotov najkasnije do 15. decembra 2018. godine, potvrdila je predsjednica Nadzornog odbora BH Telecoma Svetlana Cenić za Klix.ba.

Cenić je rekla da je preliminarni nalaz dubinske analize BH Telecoma dostavljen, ali da u ovom slučaju glavnu riječ vodi Delegacija Evropske unije u BiH koja je naručilac dubinske analize, isto kao i Vlada Federacije BiH.

- Kada Delegacija EU u BiH odobri ko sve može vidjeti tu analizu, onda će je svi dobiti. Neke stvari neće nikada biti javno objavljene poput stvari koje se tiču poslovne politike BH Telecoma i to u smislu otkrivanja podataka konkurenciji. To ne daje nijedna firma - kazala je Cenić.

Kako kaže, riječ je o podacima koji se po zakonu tretiraju kao poslovna tajna, što znači da zakon obavezuje BH Telecom da neke stvari ne otkriva.

- Na Vladi FBiH i Delegaciji EU u BiH je da odluče ko će sve moći razmatrati izvještaj. Nadzorni odbor BH Telecoma zna samo jedan dio koji je kao informacija prenesen Nadzornom odboru. Nalazi su sasvim očekivani i ne postoji ništa katastrofalno i loše. Skrenuli su pažnju na to da je potrebno više investicija u BH Telecom, u tehniku, strukturu zaposlenih i manjkavosti - rekla je Cenić.

Cenić je istakla da su u preliminarnom izvještaju navedene stvari o kojima je i ona sama govorila još prije godinu na Nadzornom odboru BH Telecoma.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.