Izvor: eKapija | Srijeda, 05.12.2018.| 15:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gradnja medicinskog kampusa u Banjaluci mogla bi početi 2020. - EIB razmatra finansiranje projekta

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Siniša Janjetović rekao je u ponedjeljak, 3. decembra, da se nada da će sljedeće godine biti obezbijeđen novac i da će početkom 2020. godine početi izgradnja medicinskog kampusa u Banjaluci, vrijednog oko 45 mil EUR. On je istakao da medicinski kampus, čija je gradnja planirana na Paprikovcu gdje je smješten i Univerzitetski klinički centar RS, treba da se sastoji iz dva građevinska objekta u kojima bi bili smješteni Medicinski fakultet, Fakultet zdravstvene njege, Centar za istraživanje i obrazovanje i Srednja medicinska škola.

On je dodao da resorno ministarstvo projekat izgradnje i opremanja medicinskog kampusa vodi od 2012. godine, kada je urađena studija izvodljivosti.

Direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić istakao je da je i više nego zadovoljan jer se ostvaruje san da pored reprezentativnog i funkcionalnog kliničkog centra na istoj lokaciji bude i nastavna baza, medicinski fakultet i medicinska škola zajedno sa centrom za istraživački rad, te da će to uveliko doprinijeti unapređenju zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Direktor predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre rekla je da banka prati razvoj i pripremu projekta, te se nada da će, kada se steknu uslovi, moći razmotriti njegovo finansiranje, jer je riječ o dugoročnom partnerstvu sa Srpskom i BiH za razvoj zdravstvenog sektora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.