NavMenu

EBRD traži konsultanta za izradu studije izvodljivosti grijanja na biomasu u Zavidovićima

Izvor: Indikator Utorak, 04.12.2018. 13:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je poziv za izražavanje interesa za projekat daljinskog grijanja na biomasu u Zavidovićima, izvještava Indikator.ba.

Projekat će se sastojati od sanacije zatvorene deponije čvrstog otpada i izgradnje prijenosne stanice sa sortiranjem otpada, instalacije novog kotla na daljinsko grijanje i poboljšanja distribucije vode.

EBRD namjerava odabrati konsultantsku kompaniju za izradu studije izvodljivosti, koja će pružiti nezavisnu procjenu održivosti projekta iz tehničke, finansijske, ekološke, pravne i regulatorne perspektive.

Poziv ostaje otvoren do 20. decembra.

Ukupna vrijednost projekta je 8,1 mil EUR, od čega se očekuje da će EBRD finansirati 5 mil EUR.


Ukupno 3 mil EUR namijenjeno je elementu za snabdijevanje vodom, 2,5 miliona za deponiju čvrstog otpada i 2 mil EUR za element daljinskog grijanja, a ostatak predstavljaju sredstva za tehničku saradnju od 600.000 EUR.

Izvor finansiranja za projekat je austrijski DRIVE Fond. Za više detalja o pozivu pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.