NavMenu

Vršačka fabrika konditorskih proizvoda Banat prestaje da postoji - Uskoro pripajanje Swisslionu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.12.2018. 08:47
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Fabrika slatkiša Banat iz Vršca, koju je 2016. kupila kompanija Swisslion, uskoro će prestati da postoji, saznaje eKapija.

Na sajtu kompanije Swisslion Takovo objavljen je nacrt ugovora o pripajanju privrednog društva Banat 1894 iz Vršca tom poslovnom sistemu.

U tom dokumentu, koji je potpisan 28. novembra ove godine, na osnovu odluke o pripajanju donijete početkom septembra stoji da Banat cjelokupnu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu (vozila, zemljište, njive i zgrade u Vršcu), prenosi Swisslionu i prestaje sa postojanjem, bez sprovođenja postupka likvidacije.

Kako je navedeno, Swisslion će preuzeti i 99 zaposlenih u vršačkoj fabrici konditorskih proizvoda. Pripajanjem drugoj kompaniji, privredno društvo se briše iz registra firmi.

U nacrtu ugovora o pripajanju istaknuto je i da je vrijednost imovine Banata 818.272.000 dinara, a da dugovi iznose 532.490.000 dinara, iz čega se vidi da Banat posluje pozitivno.

Kako je eKapiji rečeno u Swisslionu, "odluka o pripajanju Banata najvećoj konditorskoj industriji u regionu, donijeta je u cilju racionalizacije i jedinstvenog nastupa na tržištu".

Na pitanje šta će biti sa proizvodnjom Banata i čuvenim brendovima poput mliječne čokolade Banat i YoYo čokolade sa rižom i da li će oni nastaviti da se proizvode pod tim imenom, iz Swissliona odgovaraju da će kontinuitet proizvodnje Banata i svih njegovih brendova biti nastavljen.

- Proizvodnja, proizvodni program i svi brendovi Banata nastavljaju osvajanje tržišta i potrošača, uz primjenu jedinstvene Swisslion tehnologije koja garantuje najveći nivo kvaliteta i marketinške aktivnosti na jačanju brendova Banata 1894 - kažu u Swisslionu.

Direktorka vršačke fabrike Dragana Mrđa samo nam je kratko prokomentarisala da je pripajanje Banata Swisslionu "prirodno", jer je u pitanju veliki sistem.

Skupštine akcionara obje firme tek treba da se izjasne o nacrtu ugovora o pripajanju, a rok za to je 60 dana od dana njegovog objavljivanja na sajtu Agencije za privredne registre.

Podsjetimo, Swisslion je Banat kupio pre dve godine od požarevačkog Bambija sa, kako je tada navedeno, "ciljem revitalizacije kompanije i njenih proizvoda".

B.P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.