NavMenu

Temelj za sportsku dvoranu u Rogatici na proljeće 2019. - Slijedi izrada glavnog projekta

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 02.12.2018. 08:43
Komentari
Podeli

Idejni projekat buduće dvoraneIdejni projekat buduće dvorane
Rogatica će u narednoj godini dobiti sportsku dvoranu, a za početnu fazu radova i temelj koji bi trebalo da bude već na proljeće, novac je obezbijedila opština.

Ipak, najveći dio novca daće Vlada RS, a izgradnjom dvorane Rogatica će, prema riječima načelnika Milorada Jagodića, dobiti prostor za sportiste na kojem će joj pozavidjeti i mnogo razvijenije opštine.

Dvorana će biti izgrađena u kompleksu Sportsko-rekreacionog centra 9. januar, a riječ je o višenamjenskom reprezentativnom objektu.

- Ta dvorana treba da zamijeni postojeću za koju je, silom prilika, iskorišćena hala bivše fabrike deka koja po mnogo čemu ne zadovoljava potrebe dvoranskih sportova u Rogatici - rekao je Jagodić.

Za novu dvoranu koju čeka rezervisan zemljišni prostor urađen je idejni projekat. Glavni projekat treba da uradi projektni biro kompanije Širbegović iz Gračanice čiji su predstavnici nedavno boravili u Rogatici radi prikupljanja neophodnih podataka.

- U sportskom centru će biti dva fudbalska igrališta, otvoreni tereni za male sportove sa akrilnim oblogama. Tu će biti i teren za tenis, odbojku na pijesku, atletska staza koja će, takođe iduće godine dobiti tartan podlogu, veliki i mali bazen sa pratećim sadržajima i posebno staza za moto sport za koju poznavaoci tvrde da je u samom vrhu u bivšoj SFRJ, pa i na Balkanu - kazao je Jagodić.

Objekat će biti biti veličine 75 sa 30 metara i gledalištem od 800 mjesta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.