Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 02.12.2018.| 08:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Temelj za sportsku dvoranu u Rogatici na proljeće 2019. - Slijedi izrada glavnog projekta

Idejni projekat buduće dvorane
Rogatica će u narednoj godini dobiti sportsku dvoranu, a za početnu fazu radova i temelj koji bi trebalo da bude već na proljeće, novac je obezbijedila opština.

Ipak, najveći dio novca daće Vlada RS, a izgradnjom dvorane Rogatica će, prema riječima načelnika Milorada Jagodića, dobiti prostor za sportiste na kojem će joj pozavidjeti i mnogo razvijenije opštine.

Dvorana će biti izgrađena u kompleksu Sportsko-rekreacionog centra 9. januar, a riječ je o višenamjenskom reprezentativnom objektu.

- Ta dvorana treba da zamijeni postojeću za koju je, silom prilika, iskorišćena hala bivše fabrike deka koja po mnogo čemu ne zadovoljava potrebe dvoranskih sportova u Rogatici - rekao je Jagodić.

Za novu dvoranu koju čeka rezervisan zemljišni prostor urađen je idejni projekat. Glavni projekat treba da uradi projektni biro kompanije Širbegović iz Gračanice čiji su predstavnici nedavno boravili u Rogatici radi prikupljanja neophodnih podataka.

- U sportskom centru će biti dva fudbalska igrališta, otvoreni tereni za male sportove sa akrilnim oblogama. Tu će biti i teren za tenis, odbojku na pijesku, atletska staza koja će, takođe iduće godine dobiti tartan podlogu, veliki i mali bazen sa pratećim sadržajima i posebno staza za moto sport za koju poznavaoci tvrde da je u samom vrhu u bivšoj SFRJ, pa i na Balkanu - kazao je Jagodić.

Objekat će biti biti veličine 75 sa 30 metara i gledalištem od 800 mjesta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.