Izvor: RTRS | Nedjelja, 02.12.2018.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UKC RS i Onkološki centar u Sankt Peterburgu potpisali sporazum o saradnji

Ilustracija (Foto: Andrei_R/shutterstock.com )
Predstavnici Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske potpisali su u petak (30. novembar 2018. godine) sporazum o saradnji sa Onkološkim centrom u Sankt Peterburgu o naučnoj, praktičnoj, inovacionoj i saradnji u oblasti obuke.

Hirurzi, anesteziolozi, hemoterapeuti i radiolozi iz Srpske i Sankt Peterburga zajedno će dijagnostifikovati i liječiti maligne tumore.

Vladimir Moisenko, direktor centra, rekao je da je saradnja stručnjaka iz Republike Srpske i Sankt Peterburga počela posjetom ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske i direktora Univerzitetsko kliničkog centra ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Poslije toga, kolege iz Sankt Peterburga prisustvovale su otvaranju Hirurške klinike u Banjaluci. Veoma smo zadovoljni potpisanim sporazumom i nadam se da će to biti na dobrobit pacijenata iz Rusije i Republike Srpske - rekao je on.

U okviru uspostavljene saradnje, u petak veče je u Onkološkom centru Sankt Peterburga sprovedena unikatna operacija po uklanjanju tumora kože. U operaciji je učestvovao i pomoćnik generalnog direktora UKC RS, specijalista vaskularni hirurg dr Vladimir Keča.

Podsjećamo, specijalisti iz Peterburga učestvovali su nedavno na otvaranju Hirurške klinike u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje su izveli pokaznu operaciju i konsultacije.

Stručnjaci iz Sankt Peterburga ponovo će u maju posjetiti UKC Republike Srpske, navodi RTRS.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.