Izvor: eKapija | Petak, 30.11.2018.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla dobila ambulantu za hematologiju i onkologiju

(Foto: ukctuzla.ba )
U saradnji sa udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka i Medical Park grupacijom iz Turske, Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla dobila je jedan ljepši ambijent – ambulantu za hematologiju i onkologiju.

- Ova ambulanta kao što vidite nije stereotipna. Ideja je bila da se djeca dok borave u bolnici osjećaju sasvim drugačije, da nemaju taj osjećaj da su u bolnici i da to svoje vrijeme koje budu provodili i na kontrolnim pregledima i tokom primanja terapije se osjećaju ugodno i da imaju ambijent koji ih neće podsjećati na bolnicu – kazao je Edin Husarić, načelnik Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla, prenosi RTV Slon.

Otvaranje ambulante za hematologiju i onkologiju nastavak je projekta rekonstrukcije UKC Tuzla koji podrazumijeva nabavku opreme, uređenje prostora u kojem borave pacijenti i obuku kadra.

- Prije nekoliko mjeseci otvorili smo novo odjeljenje Onkologije i hematologije. Nakon toga operacioni blok sa proširenom multidisciplinarnom intenzivnom njegom. Radimo kompletno renoviranje ulaza, prijemnih ambulanti i specijalističkih ambulanti – kazao je Nešad Hotić, direktor UKC Tuzla.

U Klinici za dječije bolesti u toku je i zamjena stolarije koja je godinama bila predmet žalbi roditelja čiji su mališani boravili u bolnici. Nabavljeni su i novi aspiratori, inkubatori i ultrazvučni aparati.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.