NavMenu

Otvoreno Trgovinsko predstavništvo Republike Srpske u Sankt Peterburgu

Izvor: Novosti Petak, 30.11.2018. 12:16
Komentari
Podeli

(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vršilac dužnosti gubernatora Sankt Peterburga Aleksandar Beglov otvorili su juče, 29. novembra, u ovom ruskom gradu Trgovinsko predstavništvo Republike Srpske.

Dodik je oijcenio da je ovo još jedan korak ka jačanju saradnje sa ovim gradom i Ruskom Federacijom.

- Naša višegodišnja saradnja sa Sankt Peterburgom na mnogim poljima rezulturala je činjenicom da smo ovdje otvorili trgovinsko-ekonomsko predstavništvo Republike Srpske, i da u tom pogledu stvaramo povoljnije uslove za što je bolje moguće upoznavanje sa ekonomskim, političkim, socijalnim, kulturnim, obrazovnim i svakim drugim pitanjima. Obostrana namjera Sankt Peterburga i Republike Srpske je da tu saradnju razvijamo - rekao je Dodik.

Inače, srpski član Predsjedništva BiH učestvovao je i na Šestom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet", u okviru kojeg je i otvoreno predstavništvo.

Dodik je podsjetio da su nedavno, prilikom završetka rekonstrukcije Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, boravili i medicinski stručnjaci iz Sankt Peterburga, koji su u Banjaluci obavili i određene operativne zahvate.

- Ovdje razgovaramo o tome na koji način poboljšati saradnju u svim oblastima, a zato je predstavništvo veoma važno - izjavio je Dodik.

Inače, prije zvanične ceremonije otvaranja predstavništva održana je plenarna sjednica kongresa "Sankt Peterburg i slovenski svijet" pod nazivom "Uvođenje inovacija i njihova uspješna primjena u životu gradova".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.