Izvor: eKapija | Srijeda, 28.11.2018.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Regionalna konferencija o preduzetništvu i digitalnoj pismenosti mladih 6. decembra u Beogradu

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Regionalna konferencija "Preduzetništvo i digitalna pismenost mladih Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine" biće održana 6. decembra u beogradskom hotelu Metropol.

Na skupu će govoriti Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije i v.d. ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, Vukica Jelić, državna sekretarka u ministarstvu rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, i Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Ovaj događaj okupiće oko 100 učesnika - mlade eksperte iz oblasti digitalne pismenosti, predstavnike vlada Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava, državnih institucija i obrazovnih ustanova iz država učesnica, kao i predstavnike medija, biznis i nevladinog sektora.

Kroz tri panel diskusije biće sagledano trenutno stanje, mogućnosti, primjeri dobre prakse, ali i prijedlozi za unapređenje poslovnog ambijenta i digitalne pismenosti kod mladih u državama učesnicama.

Kako navode organizatori, cilj ove konferencije je afirmacija i edukacija mladih kroz motivisanje i podizanje njihove digitalne kompetencije i preduzetničkog duha, kao i sagledavanje mogućnosti saradnje, razmjene iskustva i znanja.

- Ovakva regionalna okupljanju su jedan od načina da se što veći broj mladih ohrabri da krene putem preduzetništva i da ojača svoje kompetencije na polju digitalne pismenosti.

Organizator konferencije je nevladina organizacija Centar za tranziciju i ljudska prava Spektar, a pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.