NavMenu

RS podstiče aktivnosti na reprodukciji šuma - Otvoren konkurs za dodjelu skoro 500.000 KM

Izvor: Glas Srpske Utorak, 27.11.2018. 13:01
Komentari
Podeli

(Foto: Djem/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS raspisalo je javni konkurs za dodjelu 482.000 KM za radove i aktivnosti u okviru proširene reprodukcije šuma.

Kako je navedeno u konkursu, novac je namijenjen za unapređenje proizvodnje šumskog reproduktivnog materijala, obavljanje šumskouzgojnih radova i zaštitu šuma u vanrednim okolnostima. Osim toga, novac se može koristiti i za naučno-istraživački rad u šumarstvu, finansiranje gazdovanja šumama na području krša i druge namjene za unapređenje šuma.

- Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju privredna društva i druga pravna lica registrovana na teritoriji RS, te udruženja građana i fizička lica koja su vlasnici šume i šumskog zemljišta - navedeno je u konkursu.

Predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira RS Vlado Pavlović ističe da je ovaj vid ulaganja veoma koristan za razvoj šumarstva u smislu proširenja površina na kojima se gazduje na intenzivan način.

- Ta sredstva se odnose na goleti i površine koje nisu pod kulturama, za otvaranje puteva, tako da je to veliki podsticaj koji država daje od svih građana Srpske, pa je zbog toga utrošak tih sredstava pod posebnom lupom - rekao je Pavlović.

Zainteresovani sve informacije o konkursu mogu pronaći na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, gdje su dostupni i obrasci za prijavu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.