NavMenu

Festival 84 nominovan za najbolji evropski festival u tri kategorije

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.11.2018. 08:37
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Piotr Piatrouski/shutterstock.com)Ilustracija
Premijerno izdanje Festivala 84, koji je održan od 15. do 18. marta 2018. godine na Jahorini, odjeknulo je snažno u Evropi, odmah ga svrstavajući u red najmasovnijih zimskih festivala na svijetu uz ukupnu posjetu od preko 20.000 ljudi.

Najnoviji član velike EXIT-ove festivalske porodice na najznačajnijem festivalskom takmičenju na svijetu, Evropskim festivalskim nagradama (EFA) nominovan je u rekordne tri kategorije, za najbolji novi festival, najbolji festival do 10.000 posjetilaca dnevno, kao i najbolji festival u zatvorenom prostoru, saopšteno je iz Olimpijskog centra (OC) Jahorina.

Aktuelni nosilac titule za najbolji veliki evropski festival, EXIT, grand prix nagradu prethodno je osvojio i za 2013. godinu, dok je Exitov Sea Dance festival, koji se održava u Crnoj Gori, osvojio nagradu za najbolji festival do 40.000 posjetilaca za 2014. godinu, a samo ove godine EXIT-ovi festivali imaju ukupno osam nominacija na predstojećim Evropskim festivalskim nagradama.

Osim tri nominacije za Festival 84, u trci za nagradu "Najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno" učestvuju čak tri festivala u organizaciji EXIT tima, istarski Sea Star festival, budvanski Sea Dance, rumunski Revolution, kao i gruzijski Echowaves, festival koji je podržan od EXIT tima.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade počelo je u četvrtak i trajaće do 30. novembra. Glasanje se vrši putem ovog linka.

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 16. januara 2019.godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.