Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.11.2018.| 07:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nelt ušao na tržište Albanije - Investirano 15 mil EUR u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga

Nelt grupa nedavno je započela poslovne operacije na tržištu Albanije, akvizicijom kompanije All Balkans Corporation iz Tirane. Dalji planovi na albanskom tržištu usmjereni su na razvoj ponude robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, kao i ulazak u sektor ugostiteljstva.

Kako je istakao direktor kompanije Miloš Jelić, Nelt je ove godine otvorio i novu kompaniju na Kosovu, u partnerstvu sa lokalnim preduzetnikom.

- Sa ovom akvizicijom u Albaniji i otvaranjem kompanije na Kosovu, ostvarili smo naš cilj, a to je prisustvo u svim zemljama Zapadnog Balkana. Nelt planira širenje i ka tržištima Evropske unije. Biće to izvjesno širenje ka Sloveniji, a zatim i ka jugoistoku Evrope. Možda će to biti tržišta Rumunije, Bugarske i Grčke, u zavisnosti od toga koje se prilike ukažu na njima - rekao je Jelić.

Kompanija Nelt je, obilježivši dvije i po decenije uspješnog poslovanja, u ovoj godini investirala 15 mil EUR u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga. Jedan od najuspešnjih domaćih poslovnih sistema danas zapošljava 4.000 ljudi u 11 kompanija, na isto toliko tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi.

Kao lider u pružanju najsavremenijih usluga u oblasti distribucije i logistike, Nelt će u 2018. ostvariti konsolidovan neto prihod od 930 mil EUR.

Kada je riječ o prisustvu u Africi, Nelt je već prisutan u Zambiji, Mozambiku i Angoli, a kompanija ima ambiciju da poslovanje propširi i na Zimbabve.

Nelt je ove godine sklopio i dva nova strateška partnerstva, započevši saradnju sa kompanijama Nectar i Nestle. Takođe, na tržištima Zapadnog Balkana, započeta je i distribucija brenda nutrino, proizvoda Fabrike dječje hrane - Baby Food Factory, otvorenoj prošlog mjeseca u Dobanovcima. Riječ je o partnerskoj grinfild investiciji vrijednoj 34 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.