Izvor: Promo | Srijeda, 21.11.2018.| 13:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tri decenije rada turističke agencije Fortuna iz Mostara - Nastavlja se tradicija receptivnog turizma

Mostar (Foto: paul prescott/shutterstock.com )
Mostarska turistička agencija Fortuna Tours će u 2019. godini obilježiti tri decenije rada. Od osnivanja, 1989. godine, do danas Fortuna je postala prepoznatljivo ime domaćeg turističkog sektora, specijalizujući se za receptivni turizam. Fortuna je tako postala prva asocijacija kada kažete "destinacijski specijalisti".

Kako je za eKapiju rekao generalni direktor Fortune, Mili Bijavica, i u 2019. će akcenat biti na incoming turizmu i organizovanju tura za turiste sa azijskog kontinenta, za šta je interesovanje veliko.

- To su ture koje traju 7, 12 ili 15 dana i dolaze nam turisti čak iz Malezije, Singapura, Mauricijusa, Južne Afrike itd. Svijet je već odavno globalan i mi želimo ispratiti sve turističke trendove i svima koji nam dođu kreirati jedinstven sadržaj - rekao je Bijavica.

Kako je naveo, ture se organizuju po zemljama Zapadnog Bakana, Slovenije i Albanije, ali i šire, ka Centralnoj Evropi. Fortuna Tours je za 30 godina rada razvila saradnju sa partnerima u svim okolnim zemljama.

Fortuna Tours, sa centralom u Mostaru i poslovnicom u Sarajevu, broji 25 zaposlenih, a tokom ljeta, kada krene sezona, taj broj se penje i do 50.

Nude kompletan servis - smještaj, transfer, ture sa vodičima, kao i organizovanje seminara, konferencija, ekskurzija, događaja i slično.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.