NavMenu

Mark Zakerberg naredio zaposlenima da koriste samo androide

Izvor: Radio 021 Ponedjeljak, 19.11.2018. 14:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock)Ilustracija
Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg je svom timu naredio da koriste android, prenosi The New York Times.

Ovu odluku je donio nakon što je izvršni direktor kompanije Apple kritikovao Facebook, nazivajući ga servisom koji remeti privatni život.

- Već dugo ohrabrujemo naše zaposlene da koriste android jer je to najpopularniji operativni sistem na svijetu - rekli su u Facebook-u za The New York Times.

Ono što još uvijek nije potpuno jasno je da li je Mark ovu naredbu izdao zbog izjava izvršnog direktora Applea, međutim android je u svakom slučaju najdominantniji sistem u Americi, Evropi, Rusiji i Aziji.

Stručnjaci kažu kako je ovo dobra odluka i da druge kompanije kao što je Snapchat takođe ohrabruju svoje radnike da koriste android.


Android i iOS imaju nekoliko bitnih razlika koje utiču na razvoj sistema i aplikacija.

Međutim, novinari New York Timesa su provjerili Twitter profile nekoliko Facebook-ovih zaposlenih i otkrili su da oni još koriste iPhone, što navodi na zaključak da Markova naredba nije izvršena kako treba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.