Izvor: Capital | Subota, 17.11.2018.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pađeni ugovaraju otkup mlijeka od višegradskih poljoprivrednika

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com )
Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević i vlasnik mljekare Pađeni iz Bileće Nenad Vukoje razgovarali su o uspostavljanju saradnje sa ciljem otkupa svih raspoloživih količina mlijeka od poljoprivrenika sa višegradskog područja.

Đurević je zahvalio Vukoju i njegovim saradnicima jer su prepoznali da je u Višegradu moguće pokrenuti otkup mlijeka.

- Opština Višegrad će preko zemljoradničke zadruge dati svu potrebnu podršku da bi ovaj projekat zaživio. Proizvodi mljekare Pađeni biće plasirani u šest zemalja EU, što je jako dobra stvar za Republiku Srpsku, koja ima mnogo potencijala, a ovo je jedan od reprezenata zdrave i dobre hrane koju Evropljani i očekuju - istakao je Đurević.

On je dodao da bi na nekoj od sljedećih sjednica Skupštine opštine trebalo da bude donesena odluka o podsticaju u poljoprivredi.

- Jedna od novina biće podsticaj za svaki proizvedeni litar mlijeka, tako da će to biti i dodatni podsticaj za sve one koji žele da se bave tom djelatnošću - rekao je Đurević.

Vlasnik mljekare Pađeni Nenad Vukoje zahvalio je načelniku Opštine Višegrad, ističući veliko zadovoljstvo što je pokrenut otkup mlijeka u još jednoj opštini u Republici Srpskoj.

- Do sada se ni iz jedne opštine nismo povlačili, već smo svake godine širili otkupnu mrežu i obim poslovanja. Smatram da je došlo pravo vrijeme da se i Višegrad uključi u tu priču, na radost svih nas, građana i ljudi koji se time bave, a vrijeme će pokazati da smo bili u pravu - rekao je Vukoje.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.