NavMenu

Počela gradnja glavne saobraćajnice u poslovnoj zoni u Cazinu

Izvor: Klix Četvrtak, 15.11.2018. 14:18
Komentari
Podeli

U Poslovnoj zoni Ratkovac u Cazinu počela je izgradnja dijela glavne saobraćajnice s javnom rasvjetom, kao i vodovodne i hidrantske mreže. Projekat vrijedan skoro 700.000 KM finansira Grad Cazin, uz podršku MEG projekta Vlade Švicarske i UNDP-a.

- Gradska uprava nastavlja aktivnosti koje se odnose na opremanje Poslovne zone Ratkovac u cilju njenog stavljanja u funkciju. Trebamo početi aktivnosti na izgradnji dijela glavne saobraćajnice u dužini od 370 metara s javnom rasvjetom, kao i vodovodnu i hidrantsku mrežu s kojom će, zajedno s prethodno urađenim projektima, oko 150 dunuma zemljišta biti opremljeno cjelokupnom infrastrukturom koja će u budućem periodu biti stavljena investitorima za njihove poslovne aktivnosti - rekao je Admir Pjanić, šef Službe za privredu Grada Cazina.

Ukupna vrijednost projekta je 690.000 KM, od čega 260.000 KM dolazi iz MEG projekta koji je inicijativa švicarske vlade, a provodi ga UNDP u BiH, dok ostatak finansira Grad Cazin.

Uspostavom kompletne infrastrukture u Poslovnoj zoni Ratkovac, Grad Cazin će prvi put biti u mogućnosti dati konkretne ponude investitorima i privrednicima.

Planirano je da u prvoj fazi 150 dunuma površine bude potpuno opremljeno potrebnom infrastrukturom i ponuđeno investitorima za različite proizvodne djelatnosti i pod povoljnim uvjetima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.