Izvor: Indikator | Srijeda, 14.11.2018.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Austrijski Immofinanz kupio osam ritejl parkova u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji - Transakcija vrijedna 90,5 mil EUR

Austrijski investitor u nekretnine i developer Immofinanz Grupa je kupila osam ritejl parkova u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj za ukupno 90,5 mil EUR, saopštila je kompanija u srijedu (14. novembra 2018. godine).

Novostečene nekretnine su u potpunosti iznajmljene i ostvaruju godišnji prihod od zakupa od oko 7,2 mil EUR, što predstavlja bruto povrat od 8%, naveo je Immofinanz u saopštenju.

Prodavac lokacija u Sloveniji i Hrvatskoj je MID Group, dok su nekretnine u Srbiji kupljene od MPC grupe.

Transakcije su povećale stop shop portfelj Immofinanza na 80 lokacija i devet zemalja s više od 567.000 kvadratnih metara unajmljenog prostora knjigovodstvene vrijednosti od oko 800 mil EUR, objavila je kompanija.

- Ove akvizicije jačaju našu poziciju vodećih evropskih operatera maloprodajnim parkovima, sa Hrvatskom koja označava ulazak u naše novo maloprodajno tržište u EU, što je veoma privlačno za naše međunarodne zakupce - napomenuo je generalni direktor Immofinanza Dietmar Reindl.

Paket nekretnina u Sloveniji obuhvata tri maloprodajna mjesta u Mariboru, Krki i Ptuju sa oko 22.000 kvadratnih metara rentnog prostora. Slovenački portfolio imovinskih parkova Immofinanza sada će porasti na devet lokacija sa 52.300 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

Dva ritejl parka kupljena u Hrvatskoj sa gotovo 13.500 kvadratnih metara prostora za unajmljivanje i ukupno nalaze se u Osijeku i Valpovu.

Akvizicije u Srbiji uključuju maloprodajne parkove s ​​približno 32.500 m2 prostora za najam u Subotici, Smederevu i Borči.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.