Izvor: eKapija | Srijeda, 14.11.2018.| 14:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konkurs za najbolje idejno rješenje centralne zone u Zenici otvoren do 19. novembra

(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Bliži se kraj za prijave na konkurs za izbor najboljeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja centralne gradske zone u Zenici. Krajnji datum za slanje prijava je 19. novembar 2018. godine, podsjećaju u Asocijaciji arhitekata BiH.

Grad Zenica u partnerstvu sa Asocijacijom arhitekata u BiH i Javnim preduzećem za prostorno planiranje i uređenje grada – Zenica organizira javni natječaj za izbor najboljeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja centralne gradske zone u Zenici. Konkurs je međunarodnog karaktera, otvoren za sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uvjete propisane projektnim zadatkom. Učešće se ne plaća, navode u Asocijaciji.

Osnovni cilj konkursa jeste anketni odabir najkvalitetnijih idejnih arhitektonsko-urbanističkih rješenja za Centralni dio grada Zenice, koji bi u cjelosti ili većim dijelom mogli poslužiti kao uzorni model za razvoj prostorno‐planske dokumentacije za datu lokaciju, te u konačnici i izradu regulacionog plana.

- Natječaj se pokreće u svrhu planiranja neophodne obnove tj. unapređenja kvaliteta prostornih, funkcionalnih, komunikacionih procesa, odnosno, poboljšanja postojećih ili formiranja novih mikroekspresija prostora gradskih fukcija, stvaranja ugodne i estetski prihvatljive gradske slike, kao i preduslova za identifikaciju i integraciju stanovnika sa svojim gradom - ističu u Asocijaciji arhitekata BiH.

Više detalja o samom konkursu, kao i kompletnu projektnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.