Izvor: eKapija | Srijeda, 14.11.2018.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS imenovala 10 novih notara

(Foto: sergign/shutterstock.com)
Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović uručio je danas (14. novembra 2018. godine) deset povelja o imenovanju notara u Republici Srpskoj, saopšteno je iz tog ministarstva.

Čestitajući notarima imenovanje na ovu funkciju, ministar Kasipović je izrazio očekivanje da će novoizabrani notari uspješno poslovati, i, kao nosioci javnih ovlaštenja, dati svoj doprinos jačanju pravne bezbjednosti i rasterećenju pravosuđa Republike Srpske.

- Imenovanje novih notara predstavlja relizaciju politika Narodne skupštine Republike Srpske i Vlade Republike Srpske u oblasti notarijata kojom se nastavlja sa unapređenjem notarijata kao djelatnosti, a koja je, za svoje desetogodišnje postojanje u Republici Srpskoj, postigla značajne reference prepoznate ne samo kod nas nego i u regionu - rekao je ministar Kasipović.

On je naveo da su imenovanjem novih notara u Republici Srpskoj popunjena upražnjena mjesta notara u više službenih sjedišta, što će doprinijeti većoj dostupnosti notarskih usluga građanima Republike Srpske.

Nakon uručenja Povelje slijede aktivnosti u kojima je imenovani notar obavezan da obezbijedi, osposobi i opremi prostorije u kojima će obavljati notarsku službu i pružati notarske usluge, a nakon čega će ministar pravde, rješenjem, odrediti dan početka rada notara.

Imenovanjem tri notara u Banjaluci, po dva u Bijeljini i Prijedoru, te po jednog u Modriči, Doboju i Trebinju, Republika Srpska će imati ukupno 55 notara, u 23 službena sjedišta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.