NavMenu

Formiran odbor za izradu i provođenje Akcionog plana Projekta upravljanja zračnim prometom BiH

Izvor: eKapija Srijeda, 14.11.2018. 11:30
Komentari
Podeli
(Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)
Vijeće ministara BiH je na sjednici održanoj u julu 2018. godine donijelo odluku o formiranju Projektnog odbora za izradu i provođenje Akcionog plana za realizaciju Faze II Projekta upravljanja zračnim prometom BiH.

Projektni odbor čine Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), Vlado Ćućilo, zamjenik direktora BHANSA-e, Nudžeim Rečica, zamjenik direktora BHANSA-e, zatim predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Samir Džaferović, Ante Batarilo i Zoran Andrić, kao i predstavnik Ministarstva odbrane BiH Muhamed Hasanović, predstavnik Ministarstva finansija i trezora BiH Dado Šarić, predstavnik Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amadeo Mandić, te predstavnik Ministarstva saobraćaja i veza RS Boro Milanović i Azra Mulać, predstavnica BHANSA-e.


Kako je saopšteno u Službenom glasniku BiH, u radu Projektnog odbora, kao pridruženi član, učestvuje predstavnik Evropske organizacije za sigurnost zračne plovidbe (Eurocontrol), koji ima savjetodavnu funkciju bez prava odlučivanja i drugih prava i obaveza članova Projektnog odbora.

U radu Projektnog odbora u svojstvu posmatrača učestvuje predstavnik Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, koji prisustvuje sjednicama Projektnog odbora bez prava odlučivanja i drugih prava i obaveza članova Projektnog odbora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.