NavMenu

Granična policija BiH dobila od Kine opremu vrijednu oko 9,5 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 14.11.2018. 10:42
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač i ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo potpisali su juče u Sarajevu Certifikat o primopredaji donacije specijalističke opreme za sigurnosne provjere u vrijednosti oko 9,5 mil KM.

Donacija opreme realizirana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i NR Kine koju su zamjenik predsjevajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica NR Kine u BiH potpisali polovinom novembra 2017. godine, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Uz donaciju specijalističke opreme koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti efikasniji rad na terenu, pod pokroviteljstvom NR Kine biće održane obuke policijskih službenika neophodne za efikasnu montažu, korištenje i održavanje opreme.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.