NavMenu

Objavljen poziv nezaposlenim ženama za učešće u projektu Akademija poduzetništva

Izvor: eKapija Srijeda, 14.11.2018. 10:32
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Iakov Filimonov/shutterstock.com)Ilustracija
Na osnovu Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Općine Centar Sarajevo i JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo kojeg su 5. aprila 2018. godine potpisali općinski načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor Službe za zapošljavanje KS Midhat Osmanbegović, obavještavaju se zainteresirane nezaposlene žene i poduzetnice sa područja Kantona Sarajevo, starosti od 18 do 50 godina, da se prijave za učešće u projektu Akademija poduzetništva žena.

Name, Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine je, na osnovu ugovora sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, raspisalo javni poziv za učešće u ovom projektu koji će se realizirati u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom kantonu. Javni poziv je otvoren 20 dana.

Riječ je o obuci za 60 nezaposlenih žena i poduzetnica koja osigurava neophodna znanja i vještine za vođenje biznisa. U toku i nakon obuke polaznice će imati za mentorice već iskusne poduzetnice koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu.

Osim toga, polaznice Akademije poduzetništva žena će imati i stalnu stručnu i tehničku podršku tima Udruženja poslovnih žena BiH.

Tekst javnog poziva i prijavni obrazac dostupni su na ovom linku.

Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekt razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.