Izvor: eKapija | Utorak, 13.11.2018.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi standardi povećavaju bezbjednost građevinaca - Njemačka kompanija KRAUSE duže od vijeka proizvodi pokretne skele i merdevine

Tribilo merdevine
Početkom 2018. godine na snagu su stupile nove izmjene evropskih standarda za merdevine, kako bi se rad na njima učinio još bezbjednijim. Iz njemačke kompanije KRAUSE, koja se već 118 godina bavi proizvodnjom i distribucijom aluminijumskih merdevina i sistema pokretnih skela, a prisutna je i na tržištu regiona, ističu značaj poštovanja svih propisa u oblasti opreme za rad, pa tako i činjenicu da se novi standardi moraju primijenjivati u praksi. To je nešto što bi sve odgovorne osobe u sektoru građevinarstva morale da uzmu u obzir.

KRAUSE proizvodi pokretne skele i merdevine, namijenjene za sve vrste građevinskih i visinskih radova, kao i za održavanje stambenih i sportskih objekata. Odlikuje ih stabilnost, sigurnost i prilagodljivost, pogotovo pri radu na visinama, gdje je potrebna fleksibilnost, kao i brz transport, bez obzira na to da li se radi o unutrašnjoj ili spoljašnjoj primjeni.

U svom asortimanu kompanija ima paletu proizvoda za građevinarstvo, podeste, merdevine sa stepenicama i prečagama i pokretne aluminijumske skele. Neke od najpoznatijih su KRAUSE Trigon Traverza i MultiMatic zglobne univerzalne merdevine.

Pod motom "Pobjedi visine", kompanija KRAUSE je svojim dinamičnim razvojem vremenom izrasla u holding grupu koja je sinonim za proizvode visokog kvaliteta.

- Kompanija KRAUSE je već dugi niz godina prisutna na tržištu regiona i nastoji da, u skladu sa zakonom o zaštiti na radu i svim propisima i standardima, osim proizvoda promoviše i svoje dodatne usluge. Tako našim kupcima obezbjeđujemo i obuku za montažu i korišćenje proizvoda, postprodajnu uslugu (after sales service) i konstantnu tehničku podršku prije nabavke samih proizvoda – objašnjava u razgovoru za eKapiju Petar Mihli, regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu KRAUSE Werk GmbH &Co.KG

Multimatic zglobne univerzalne merdevine
On ističe da je kompanija u proteklom periodu bila prisutna kao izlagač na svim regionalnim građevinskim sajmovima, ali se broj posjetilaca ovih manifestacija u međuvremenu znatno smanjio, pa se KRAUSE fokusirao na direktnu promociju. I za 2019. godinu imaju u planu da u sklopu svojevrsnog "kućnog sajma", kod svog ovlašćenog distributera, predstave paletu aluminijumskih pokretnih skela i merdevina za građevinske radove.

- Zahvaljujući našem ovlašćenom distributeru za Srbiju NPR Pantić doo iz Novog Sada uspješno plasiramo svoje proizvode u sektoru građevinarstva i naš brend je dobro poznat svim profesionalcima u ovoj oblasti. Posvećujemo izuzetno veliku pažnju inovacijama koje unapređuju funkcionalnost naših proizvoda, što dokazuju i brojne međunarodne nagrade, zaštićeni patenti i zaštitni znak – napominje Mihli.

N.P.R. Pantić je porodična firma koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg iskustva vlasnika u oblasti građevinarstva. Osnovana je još 1971. godine, kada je počela da se bavi transportom u građevini, a 2006. proširuje djelatnost na prodaju građevinskog materijala. Od 2009. godine sarađuje sa njemačkom firmom KRAUSE na uvozu aluminijumskih merdevina i pokretnih skela za teritoriju Srbije.

- Naša vizija je da polako i sigurno proširujemo poslovanje, asortiman i djelatnost, kao što smo to radili svih ovih godina, kako bismo nastavili tradiciju koja se uspješno stvara skoro pola vijeka - ističe Rade Ivošević, komercijalni menadžer N.P.R. Pantić i stručna KRAUSE osoba.

Trigon merdevine
Petar Mihli dodaje da su KRAUSE proizvodi izuzetnog kvaliteta, veoma funkcionalni, bezbjedni i laki za rukovanje, što su i osnovna načela kompanije kojima se rukovodi u poslovanju, nastojeći na taj način da posveti maksimalnu pažnju zadovoljstvu kupaca.

Sjedište fabrike KRAUSE je u Njemačkoj, dok se proizvodni pogoni nalaze i u Mađarskoj, Rusiji i Poljskoj. Kvalitetom svojih proizvoda kompanija kontinuirano podiže standarde u pogledu funkcionalnosti i sigurnosti, a posebna pažnja se pridaje inovacijama orijentisanim ka praktičnosti.

Svi proizvodi kompanije KRAUSE prolaze najstrože kontrole kvaliteta i bezbjednosti koje se sprovode i u laboratorijama preduzeća, a svaki proizvod posjeduje i odgovarajući atest, odnosno sertifikat i uputstvo za upotrebu. U asortimanu su još i KRAUSE Clickmatic system, KRAUSE univerzalne merdevine, KRAUSE-Technik-Clip, TELEVARIO Teleskopske merdevine, MultiGrip – Secury merdevine, MultiMatic – zglobne merdevine, MultiBoard, KRAUSE Treppo, KRAUSE TRIGON.

Cijelu ponudu možete pogledati na linku:
https://www.krause-systems.de/fileadmin/user_upload/onlinekatalog/index.htmlFotogalerija
KRAUSE merdevine

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.