Izvor: RTRS | Utorak, 13.11.2018.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grad Banjaluka podržava obrazovanje kadra u drvopreradi

(Foto: Kolbakova Olga/shutterstock.com)
Grad Banjaluka podržaće Šumarski fakultet na banjalučkom Univerzitetu u stvaranju povoljnijih uslova za obrazovanje i usavršavanje kadra u oblasti drvoprerade tako što će im, pod posebnim uslovima, obezbijediti prostor za praktičnu nastavu studenata.

Odluka o dodjeli u zakup poslovnog prostora koji se nalazi u upravnoj zgradi u Poslovnoj zoni Ramići naći će se 22. novembra pred odbornicima na zasjedanju gradskog parlamenta.

Ukoliko dobije podršku, Šumarski fakultet će na period od dvije godine na korištenje dobiti prostor površine od 114 metara kvadratnih.

Šumarski fakultet uputio je gradskom Odjeljenju za lokalni i ekonomski razvoj i strateško planiranje molbu za dodjelu poslovnog prostora na korištenje za provođenje praktične nastave, za uspostavljanje i razvoj Centra za praktičnu obuku odraslih u oblasti prerade drveta i razvoj Instututa za šumarstvo i preradu drveta kao podorganizacione jedinice Fakulteta.

U Centru za praktičnu obuku odraslih u oblasti prerade drveta praktičnu nastavu bi, osim studenata, imali i učenici Škole učenika u privredi, te odrasli koji žele da se osposobe i prekvalifikuju za rad u preduzećima.

Stoga je Skupštini Grada predloženo da se poslovni prostor izda u zakup pod posebnim uslovima kao vid podrške Gradske uprave.

Cijena zakupnine sa uračunatim PDV-om za dodijeljene prostorije, kako se navodi u obrazloženju odluke, iznosila bi 40,15 KM mjesečno, a način plaćanja zakupnine bio bi regulisan ugovorom između Grada i Šumarskog fakulteta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.