NavMenu

Noć teatra 17. novembra u 12 gradova BiH

Izvor: eKapija Utorak, 13.11.2018. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Bosansko narodno pozorište Zenica devetu je godinu zaredom koordinator evropske manifestacije Noć teatra - Noć teatra za BiH, koja se tradicionalno održava treće subote u novembru, ove godine 17. novembra, prenosi portal StartBiH.

Koordinatorica Noći teatra za BiH Merima Handanović je na konferenciji za novinare u Narodnom pozorištu RS, koje podržava ovu manifestaciju, rekla da u ovogodišnjoj Noći teatra za BiH sudjeluje 21 učesnik iz 12 gradova sa svojih 40 programa, što je više u odnosu na prethodne godine.

- Među učesnicima u ovoj godini je osam od 13 nacionalnih pozorišta, koji će otvoriti vrata i slaviti ovu cjelodnevnu i cjelovečernju manifestaciju. Učestvuju i četiri amaterska, odnosno gradska pozorišta, dva centra za kulturu i po jedna festival, biblioteka, vrtić, akademija dramskih umjestosti, nevladine organizacije i sektori – istakla je Handanović.

Pozorišta i kulturne ustanove, koja učestvuju u ovom programu su iz Banjaluke, Zenice, Tuzle, Bugojna, Sarajeva, Srebrenika, Trebinja, Travnika, Kaknja, Mostara, Brčkog i Konjica.

Četiri predstave biće izvedene premijerno, a bit će organizovani i koncerti, među kojima i Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu Sarajevo, te radionice za djecu i odrasle, predstavljanje knjiga, online pozorišne izložbe.


- Na evropskom nivou ove godine je deset zemalja učesnica u manifestaciji Noć teatra. Ljubitelji pozorišta će imati priliku da uživaju u ovoj manifestaciji u Hrvatskoj, Slovačkoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Mađarskoj, Austriji, Češkoj, Bugarskoj i Belgiji – rekla je ona.

Saradnik za poslove marketinga Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Matrak je rekao da tokom ove jednodnevne manifestacije posvećene scenskim umjetnostima pozorište postaje glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja pozorišnih radnika i publike.

Najavio je da će, u subotu 19. novembra, Narodno pozorište izvesti svoju višestruko nagrađivanu predstavu "Sinovi umiru prvi" autora Mate Matešića, a u režiji Marka Misirače.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.