Izvor: Klix | Utorak, 13.11.2018.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen tender za izgradnju zamjenskog stadiona u Boljakovom Potoku

(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je tender za gradu sportskog stadiona sa umjetnom travom, tribinama i zaštitnom ogradom, koji će zamijeniti sadašnji stadion Braća Kadić, a kojeg je neophodno ukloniti radi izgradnje IX transverzale, saobraćajnice koja će spajati naselje Boljakov Potok sa Alipašinim Poljem.

Novi stadion gradiće se u Ulici Safeta Zajke, u blizini kružnog toka na LOT-u 2C u Boljakovom Potoku. Kompleks će imati prateće objekte u kojima će biti smještene svlačionice, sanitarni čvorovi, kancelarije za upravu i sudije.

Sportski teren biće ograđen, a kako bi se mogao koristiti i u večernjim terminima bit će postavljeni reflektori za osvjetljenje kompletnog terena.

Prema riječima Samira Čička, predsjednika Upravnog odbora Omladinskog fudbalskog kluba Biser 96, koji upravlja sportskim terenom Braća Kadić, izgradnja zamjenskog stadiona je od višestrukog značaja za cijelo naselje Boljakov Potok, jedno od najvećih novogradskih naselja.

- Osim OFK Biser 96 sportski teren koristi cijelo naselje, djeca od najmanjeg uzrasta pa do seniora. Na stadionu se održavaju i časovi tjelesnog odgoja za učenike obližnje škole, kao i druge aktivnosti i sportske manifestacije čiji je nosilac OFK Biser 96, zatim turniri u organizaciji Udruženja 2. Viteška brigada Novi Grad, škole Umihana Čuvidina, treninzi itd - kazao je Čičak.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.