NavMenu

Vlašić u pripremama za zimsku sezonu - Manifestacija otvaranja od 21. do 23. decembra

Izvor: Capital Ponedjeljak, 12.11.2018. 14:52
Komentari
Podeli
(Foto: evronphoto/shutterstock.com)
Niz aktivnosti planirano je s ciljem unaprjeđenja zimske turističke ponude na Vlašiću, a posjetitelji za predstojeću sezonu, među ostalim, mogu očekivati organiziran doček Nove godine na platou Babanovac, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević.

O načinima na koje je moguće što kvalitetnije organizirati zimsku turističku sezonu, razgovarano je ovih dana na sastanku predstavnika Turističke zajednice SBK, privatnih preduzeća, ugostiteljskih objekata i skijališta.

Matošević ističe da je u fokusu bilo službeno otvaranja zimske turističke sezone, od 21. do 23. decembra, uz manifestaciju "Šankanje", koju organizuje turistička agencija SolAzur&Buenavista, a u koju se, uz Turističku zajednicu, uključuje i privatni sektor, te lokalna i županijska vlast.

- Za otvaranje sezone, Turistička zajednica i hotelska poduzeća s Vlašića osiguraće svim posjetiteljima, tradicionalno, porciju graha i kuhano vino. Tu je i bogat zabavni program, doček Djeda Mraza i besplatna podjela paketića za najmlađe, te Igre bez granica na snijegu - kazao je Matošević.

Po njegovim riječima, prvi put će Turistička zajednica SBK, uz financijsku potporu ugostiteljskih preduzeća, organizovati doček Nove godine na platou Babanovca, a okupljene će zabavljati DJ Exit.

- I ove godine, na Vlašiću će biti sezonska ambulanta i turistički informativni centar. Trenutno se, s Opštinom Travnik i Sportsko-rekreacijskim centrom Vlašić, nastoje realizirati i aktivnosti unaprjeđenja funkcioniranja samog zimskog centra, u smislu uspostavljanja učinkovitog prometa vozila unutar samog centra, uspostave zabrane vožnje motornih sanki po skijaškim stazama, postavljanja nove prometne signalizacije, te uvođenja reda u prodaju hrane i pića - naglasio je Matošević.


Prema informacijama iz preduzeća koja upravljaju vertikalnim transportom, kako ističe Matošević, cijene ski karata trebale bi ostati na prošlogodišnjoj razini, dok posjetitelji više neće plaćati cjelodnevnu kartu parkinga, nego će cijena ovisiti o dužini zadržavanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.