NavMenu

Roditeljska kuća Pedijatrijske klinike KCUS dobitnik međunarnodne graditeljske nagrade

Izvor: eKapija Petak, 09.11.2018. 15:59
Komentari
Podeli
Roditeljska kuća Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dobitnica je međunarodne graditeljske nagrade CEMEX. Ova nagrada se već skoro trideset godina dodjeljuje najuspješnijim projektima stambene, javne i infrastrukturne gradnje.

Roditeljska kuća osvojila je drugo mjesto u kategoriji "Javne i poslovne građevine", a kao predstavnika Bosne i Hercegovine, odabrao je Odbor nacionalne Graditeljske nagrade. Članovi Odbora su: doc. dr. Gordana Broćeta, prodekan za naučno istraživački rad Arhitektonsko-građevinsko geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, dr. sc. Ivo Čolak, redovni profesor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te poznati arhitekta Hasan Čemalović.

Arhitektonsko rješenje projekta je djelo Emira Salkića iz studija normal arhitektura iz Sarajeva. Projekat konstrukcije izvela je kompanija Euroengineer, takođe iz Sarajeva, a izvođač radova je kompanija Džena iz Gradčca.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.