NavMenu

Ruma do 13. novembra domaćin 27. Međunarodnog salona urbanizma

Izvor: eKapija Petak, 09.11.2018. 11:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)Ilustracija
U Kulturnom centru Brana Crnčević u Rumi u četvrtak (8. novembra 2018. godine) je otvoren 27. Međunarodni salon urbanizma. Tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije i ove godine na jednom mjestu javnosti prezentuje najznačajnija, aktuelna ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacije. Izložba radova biće otvorena do 13. novembra.

Aleksandar Jeftić, predsjednik Udruženja urbanista Srbije, napomenuo je da je region Srema jedan od rijetkih u Srbiji koji nije pogasio svoje javne urbanističke institucije, te da su upravo kolege iz tih javnih urbanističkih preduzeća zaslužne i za jedan intenzivniji razvoj ovog prostora. On je rekao da je Salon u Rumi naišao na odličan odziv institucija.

- U redovnoj produkciji imamo 132 rada i 30 studentskih radova. Nismo očekivali ovoliki broj radova i zaista sam zadovoljan kvalitetom i brojem. Osim nagrada koje se dodeljuju u svih 13 kategorija, veliku nagradu Salona ove godine nose dvije institucije: Javno preduzeće Zavod za urbanizam iz Novog Sada i Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije. Zbog kvaliteta velikog broja radova i problematike prostora koje obrađuju ti planovi, obje institucije zaslužuju veliku nagradu - rekao je Jeftić.

Među učesnicima su i urbanističke firme i fakulteti iz RS.

Spisak radova, koji su predstavljeni na 27. Međunarodnom salonu urbanizma možete pogledati u PDF fajlu. Više detalja o nekima od njih čitajte uskoro na portalu eKapija!




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.