NavMenu

Lanaco predstavio rješenja za uspješno poslovanje u cloudu na Oracle Modern Business Forumu

Izvor: eKapija Petak, 09.11.2018. 10:04
Komentari
Podeli
(Foto: Lanaco.com)
U okviru drugog po redu Oracle Modern Business Foruma koji je održan juče, 8. novembra, u Sarajevu, banjalučka kompanija Lanaco predstavila je softverska rješenja koja u potpunosti podržavaju SaaS model distribucije (Software as a Service) različitih vertikala poslovanja.

Poslovanje danas doživljava velike promjene i suočava se s mnogim izazovima koji nastaju usljed povećanja obima transakcija. Menadžer sektora za razvoj poslovanja u Lanaco Dragan Ninić predstavio je načine ostvarivanja benefita kompanija i organizacija svih veličina korišćenjem softverskih rješenja u cloudu.

- Kao najveća IT kompanija u Bosni i Hercegovini, mi smo dijelili globalnu evoluciju informacionih tehnologija, odnosno išli u korak sa njom. Tako smo još davne 1997. godine bili prvi komercijalni internet provajder u Bosni i Hercegovini. Više od 17 godina razvijamo i implementiramo softverska rješenja, te jedini imamo Data centar izgrađen po Tier 4 standardima, što govori da smo generator inovativnih rješenja u zemlji i regionu - saopštili su iz Lanaca.

Naveli su da će nastaviti praćenje aktuelnih globalnih trendova u IT-u i na najbolji način ispunjavati svjetske standarde lansiranjem proizvoda namijenjenih različitim vertikalama poslovanja na ovim prostorima, koji su na tržištu dostupni kroz distribucioni model posljednje generacija poznat pod nazivom "softver kao servis".

- Više od 12 godina uspješno sarađujemo sa kompanijom Oracle, a u 2018. godini smo dobitnici priznanja "Partner of the year for Engineered Systems in Public Sector". Danas smo jedini Exadata Installation Partner u Adriatic regiji.

Učesnici Oracle Modern Business Foruma su imali priliku da saznaju načine na koje mogu da osnaže svoje poslovanje kroz softverska rješenja namijenjena: razvoju poslovanja pod brendom EcoOne, osnaživanju obrazovanju brenda EduIs, jačanju zdravstva – pod brendom Careoll, te softverska rješenja za uspješno vođenje hotelijerstva - pod brendom SoHo, ugostiteljstva- pod brendom Station 24 i rješenje za pouzdanu razmjenu podataka poslovnih sistema – pod brendom AppFusion.

Korisnici ovih softverskih rješenja imaće kontinuiran pristup najsavremenijoj tehnologiji zahvaljujući kojoj će biti u poziciji da sa većom šansom ostvare snažnije rezultate, saopštili su iz Lanaca.

U vremenu pred nama sastvani dio ovih rješenja će biti i megatrendovi poput IoT, vještačka inteligencija i Blockchain.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.