Izvor: Tanjug | Četvrtak, 08.11.2018.| 09:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Robin Denholm nova predsjednica uprave kompanije Tesla

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Proizvođač električnih automobila Tesla saopštio je danas da će Robin Denholm, glavna finansijska direktorka u australijskom telekomunikacionom operatoru Telstra Corp, zamijeniti Ilona Maska na mjestu predsjednika uprave kompanije.

Denholm će otići sa funkcije finansijskog direktora i šefa strategije Telstre kada istekne šestomjesečni otkazni rok koji je dala toj kompaniji, navodi se u saopštenju Tesle, a prenosi Rojters.

Proizvođač elektromobila je dodao da će Denholmova kao šefica Tesle imati ugovor s punim radnim vremenom. Ona će, napominje se u saopštenju, privremeno odstupiti sa funkcije predsjednice u Teslinoj Komisiji za reviziju, dok ne napusti australijsku firmu.

- Tesla se u posljednjih nekoliko mjeseci suočavao sa ozbiljnim problemima zbog Maskovih tvitova o tome da je "obezbijedio finansiranje" za privatizaciju i povlačenje kompanije sa berze, što je kasnije opovrgnuto.

Američka Komisija za hartije od vrijednosti i berze (SEC) je tužila Maska i Teslu za prevaru zbog obmanjujućih tvitova, nakon čega su u septembru postigli nagodbu prema kojoj kompanija i Mask treba da plate novčanu kaznu od po 20 miliona dolara.

Osim toga, Masku je postavljen uslov da se povuče sa funkcije predsjednika uprave na tri godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.