Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 06.11.2018.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučka Termomontaža kupila parcelu u Poslovnoj zoni Ramići

Poslovna zona Ramići
Poslovna zona Ramići (Foto: cidea.org)
Banjalučko preduzeće Termomontaža kupilo je putem javne licitacije za 456.106 KM građevinsku parcelu od 10.883 m2, koja se nalazi u banjalučkoj Poslovnoj zoni Ramići.

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Grada Banjaluka, Radenko Laketić, rekao je Srni da prodajom ove parcele u Poslovnu zonu Ramići ulazi novi investitor, i to petnaesti.

- Nadamo se da će, u što kraćem roku, početi graditi objekat privredne djelatnosti - rekao je Laketić.

Prema Laketićevim riječima, prodajom parcele u okviru Poslovne zone, grad je ostvario znatne prihode koji će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području Banjaluke.

Laketić je rekao da Grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima, kako bi Banjaluka dobila što više proizvodnih subjekata, a time i otvaranje radnih mjesta u realnom sektoru.

On je rekao da su, samo u posljednje tri godine, u razvoj ove zone i njeno opremanje uložena 3 mil KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM.

- I u 2019. godini radićemo na proširenju Poslovne zone u Ramićima, prije svega, na izgradnji potrebne infrastrukture i uvođenju novih investitora u ovu zonu - naveo je Laketić.

U pripremi su i dvije nove poslovne zone - Jelšingrad, koja bi za ulazak investitora trebala biti spremna u drugoj polovini naredne godine, te Vujinovići-zapad, koja se nalazi uz magistralni put Banjaluka-Gradiška.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.