NavMenu

Erić M gradi novu fabriku za preradu drveta u Bijeljini - Vrijednost ulaganja u prvoj fazi 5 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.11.2018. 15:42
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)Ilustracija
Vlasnici jednog od najperspektivnijih porodičnih preduzeća na području Bijeljine, Erić M, u Industrijskoj zoni 2 počeli su izgradnju nove fabrike za preradu i proizvodnju peleta i pločastog namještaja.

Vlasnik firme Mladen Erić kaže da u prvoj fazi grade halu površine 8.200 m2 u kojoj će na proljeće naredne godine početi proizvodnja, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Avaz.

– Orijentisani smo na izvoz u zemlje EU i Kinu. Izvozimo 85 do 90 posto naših proizvoda u Italiju, Austriju, Njemačku, Češku, Slovačku, Poljsku, Srbiju i Makedoniju. Trenutno upošljavamo 39 radnika – kazao je Erić.

Dodao je da investicija u prvoj fazi iznosi 5 mil KM.

– Planiramo i da gradimo sušare za drvo, parionice i kotlovnicu. Trebalo bi oko 1. maja naredne godine, ukoliko sve bude teklo po planu, da otvorimo novu fabriku. U prvoj fazi će raditi 20 novih radnika – kaže vlasnik ove kompanije.

Polovinu sredstava osigurat će iz vlastitih izvora, a drugu polovinu iz kredita.

Erić ističe da su u novoj Industrijskoj zoni 2 u Bijeljini kupili 3,3 hektara zemljišta. Nova fabrika sa svim neophodnim proizvodnim kapacitetima zauzimat će 1,4 hektara.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.