NavMenu

Trgovački lanac Tuš jedno od društveno najodgovorniji preduzeća u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 14.04.2009. 12:28
Komentari
Podeli

Tuš Holding, jedno od najuspješnijih i najbrže rastućih preduzeća u Sloveniji, na bosansko-hercegovačko tržište prvi put je stupio 2006. godine, kada je u Bihaću otvorio svoj prvi trgovački centar. Od tada svoju prisutnost u Bosni i Hercegovini ojačao je sa trinaest trgovačkih objekata, a uskoro se očekuje otvorenje i četrnaestog u Doboju. Do sada su osigurali stabilno zaposlenje za preko 500 ljudi u BiH. Tuš Holding nije poznat samo po svome brzom rastu i uspješnom poslovanju, već je poznat kao i jedno od društveno najodgovornijih preduzeća u Sloveniji, navodi se u saopćenju.

Svoju društvenu odgovornost realizuju i na bosansko-hercegovačkom tržištu. Prilikom svakog otvorenja novog supermarketa, lokalnoj zajednici uručuju donaciju, što do sada iznosi preko 28 000 KM. Međutim, to je samo dio njihove društveno odgovorne strategije na tržištu BiH. Osim ove vrste donacija, od prošle godine sarađuju i sa lokalnim organizacijama Crvenog krsta u BiH. Tokom 2008. godine uručili su donacije u robnoj vrijednosti Crvenim krstovima Grada Mostara, Kantona Sarajevo, opštinskim organizacijama CK USK i Tuzlanskog kantona, a početkom ove godine i Crvenom krstu Brčko Distrikta.

Saradnja se nastavlja, te je tako 14.04.2009. godine uručena slična donacija Crvenom krstu Bijeljine i Ugljevika, ukupne vrijednosti 55 000 KM. Za sve korisnike njihove pomoći, djecu, žene i muškarce, donirana je obuća za sve sezone. Za korisnike CK Bijeljine namijenjena je obuća vrijednosti 40 000 KM, a Ugljevika 15 000 KM.

Kao društveno odgovorna kompanija, Tuš nastoji pružiti pomoć svima kojima je pomoć najpotrebnija, te se upravo zbog toga i odlučila na saradnju sa institucijama koje se binu o socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva. Donacija u obući, koja je nužan odjevni predmet, sigurno će koristit najugroženijim porodicama i olakšati im svakodnevno preživljavanje.

˝Sve naše aktivnosti su namijenjene ljudima i zajednici u kojoj živimo i radimo. Naša briga se ne zaustavlja kod naše osnovne djelatnosti, trgovine. Uključivanje u lokalnu zajednicu izgrađujemo i sa društveno odgovornim akcijama, kao što je današnja.˝ - izjavio je na novinarskoj konferenciji Mirsad Beširević, rukovoditelj marketinga TUŠ d.o.o.

Tuš Holding usmjerava svoju društvenu odgovornost na svim tržištima na kojima posluje prije svega u projekte, koji su namijenjeni djeci i omladini. S njima žele doprinijeti podizanju opšte kvalitete života, pomoći socijalno ugrožene, te doprinijeti kvalitetnijem odgoju, obrazovanju i zdravstvenoj brizi djece. Za različite dobrotvorne projekte u Sloveniji primili su veći broj priznanja i plaketa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.