Izvor: Klix | Četvrtak, 01.11.2018.| 11:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

TripAdvisor objavio listu gradova s najboljom hranom, najviše ocjene Rimu i Firenci

(Foto: Samot/shutterstock.com)
TripAdvisor objavio je godišnju listu gradova s najboljom lokalnom hranom u kojima ćete doživjeti drugačija gastronomska iskustva. Lista je sastavljena na osnovu komentara čitatelja, a u top 10 gradova našla su se tri italijanska grada.

Prema odabiru čitatelja grad s najboljom hranom je Rim. Vječni Grad je prepun u svako godišnje doba, a čitatelji su najbolje ocijenili lokalne slastičarne, tratorije u kojima se okuplja lokalno stanovništvo te mjesta u Prati okrugu.

Na drugom mjestu je Firenca. U glavnoj tržnici Mercato Centrale doživjet ćete pravo italijansko šoping iskustvo. Ova tržnica nalazi se u blizini bazilike San Lorenzo i pravi je raj za gurmane. Osim toga, turisti su oduševljeni turama po selima u okolini Firence na kojima se uči pripremati pizza i sladoled.

Pariz se našao na trećem mjestu ove liste, a turiste je najviše zanimala turistička tura Okus Montmartrea. Zbog interaktivnog španskog doživljaja kuhanja Barselona se našla na četvrtom mjestu, a slijede je Nju Orleans i Njujork.

Na sedmom mjestu je Venecija, grad u koje svaki turista za sebe može pronaći nešto ukusno. Prema čitateljima TripAdvisora Venecija je idealan grad za ljubitelje vina, morskih plodova, ali i tjestenine.

Ako ste na putu za Madrid, koji se našao na osmom mjestu ove liste, zaustavite se na tržnici Mercado de San Migue koja je postala nezaobilazna gastronomska destinacija u gradu. Tu možete probati najpoznatija jela ovog španskog grada, a turisti najradije biraju tapas i ukusna španska vina.

Na devetom mjestu je Tokio, a na desetom Bangkok, grad kojeg turisti biraju zbog tajlandske ulične hrane.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.