NavMenu

Izgradnja fabrike Dermala u Kneževu na proljeće 2019. - Uskoro i proizvodnja obuće u objektima nekadašnjeg Proleksa iz Kotor Varoša

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 31.10.2018. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oleksandr Lipko/shutterstock.com)Ilustracija
Fabrika obuće Dermal iz Kotor Varoša planira uvođenje druge smjene u proizvodnom pogonu u Kneževu, gdje bi do kraja godine trebalo da bude zaposleno još najmanje 30 radnika.

Ovo preduzeće, koje već godinama uspješno posluje u Kotor Varošu, prvu proizvodnu liniju u Kneževu pustilo je u rad u septembru prošle godine. Do sada su zaposlili 200 radnika.

Direktor i vlasnik Dermala Radenko Bubić ističe za Glas Srpske da su u toku pregovori sa čelnicima Kneževa kako bi fabrika dobila parcelu na kojoj će izgraditi vlastitu halu.

- Radimo u iznajmljenim prostorijama, a ako sve bude teklo po planu, vjerujem da će na proljeće započeti izgradnja objekta, koju ćemo finansirati vlastitim novcem. Otvaranje pogona u Kneževu je bio pravi potez, a uvođenjem druge smjene i otvaranjem novih radnih mjesta, uvjeren sam da ćemo do kraja iduće godine u ovom pogonu imati 400 radnika - rekao je Bubić.

Dodao je da Dermal od osnivanja bilježi isključivo rast proizvodnje, ali i zarade, te da je ponosan na sve zaposlene koji radom i trudom doprinose da preduzeće bilježi samo pozitivne rezultate.

- U Kneževu dnevno proizvedemo oko 750 pari obuće za jednu njemačku firmu. Riječ je o patikama koje namjenski kupuju policajci i vojnici za slobodno vrijeme, a koji inače nose i radnu obuću ovog brenda - rekao je Bubić.

Istakao je da su i promet i dobit ovog preduzeća od početka ove godine porasli za oko 10% u odnosu na isti period lani.


Dermal je prije nekoliko mjeseci kupio dva objekta nekadašnje fabrike Proleks u Kotor Varošu.

- Saniramo te prostorije i planiramo u jednom objektu površine oko 2.000 kvadrata proširiti proizvodnju, dok će u drugom biti veliki svečani salon - rekao je Bubić.

Dermal plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, zatim Oružane snage BiH i za radnike Elektroprivrede RS. Nedavno su potpisali ugovor i sa slovenačkom Planikom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.