NavMenu

Ruski balet na ledu Uspavana ljepotica 3. decembra u Zetri

Izvor: Klix Ponedjeljak, 29.10.2018. 11:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Danas, 29. oktobra, u 12 sati počela je prodaja ulaznica za spektakl Balet na ledu St. Petersburg državnog baleta koji će 3. decembra biti održan u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Ulaznice se mogu kupiti preko kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.

St. Petersburg državni balet na ledu pred sarajevskom publikom će izvesti predstavu "Uspavana ljepotica" Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Zetra će biti prilagođena manifestaciji u formi teatra da bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta. Gledalište je numerisano tako da svi posjetioci prilikom kupovine precizno mogu odabrati zonu i mjesto. Broj mjesta je ograničen.

Podsjećamo, ovaj jedinstveni vizuelno-muzički spektakl bit će izveden prvi put pred sarajevskom publikom.

St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna grupa harmonično kombinuje dvije velike ruske tradicije: klasični balet i klizanje kako bi proizveli dobro poznatu priču o uspavanoj ljepotici. Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama širom svijeta.


Da je organizacija događaja na svjetskom nivou svjedoči i činjenica da će se događaj izvesti na prenosivom klizalištu koje pruža vrhunske uvjete.

Trupa od 56 učesnika, 35 klizača i ostatak organizacije u vidu tehničke podrške stiže u Sarajevo dva dana prije samog događaja dok će led biti postavljen 24 sata prije događaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.