NavMenu

Srpske Toplice u Banjaluci dobijaju novi most - Potrebno izdvojiti oko 2 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.10.2018. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Omar Tursic/shutterstock.com)Ilustracija
Banjaluka bi sljedeće godine trebalo da dobije novi most, i to u Srpskim Toplicama, 250 metara uzvodno od banje i sadašnjeg mosta, saznaju Nezavisne.

Izvor iz Gradske uprave Banjaluke kazao je za Nezavisne da će plan o izgradnji mosta biti predstavljen na sastanku o strateškom planiranju, kako bi naredne godine pokušali ući u izgradnju novog mosta u ovom naselju.

- Planirana je izgradnja jednostavnog i funkcionalnog mosta bez posebnih estetskih zahtjeva. Imaće dvije saobraćajne trake sa pješačkom stazom - kazao je izvor Nezavisnih.

Dodaje da bi most trebalo da bude dugačak 75 i širok 11 metara.

- Pitanja u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima nema mnogo i pretpostavlja se da postoji realna mogućnost da bude izgrađen sljedeće godine - rekao je ovaj izvor.

Dodaje da bi se na projektu trebalo raditi već ove godine, i ako sredstva budu obezbijeđena, mogao bi biti realizovan iduće godine. Vrijednost gradnje ovog mosta ne bi trebalo da bude viša od 2 mil KM.

- Iako je sada nezahvalno procjenjivati vrijednost radova, jer se to na tržištu dosta mijenja zbog deficita radne snage i ponuda izvođača koje su u odnosu na prije godinu-dvije dosta različite, most ipak ne bi trebalo da košta više - objasnio je izvor.


Dodaje da je plan da postojeći most, koji se trenutno koristi, nakon izgradnje novog ostane samo za pješake.

Sadašnji most je trenutno jednosmjeran sa ograničenom težinom, što predstavlja problem kod transportnog saobraćaja. Kako Nezavisne saznaju, stari most će ostati za pješake, jer je banja Srpske Toplice zaštićena kulturno-istorijska sredina.

Novi most biće građen prema usvojenom Regulacionom planu Uređenje obala Vrbasa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.