Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 29.10.2018.| 09:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS i Grčka jačaju saradnju privrednika

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić primio je 26. oktobra u prostorijama komore Leonidasa Papakonstantinidisa, savjetnika za ekonomska i trgovinska pitanja u Ambasadi Grčke Republike u BiH.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Privredne komore RS, obje strane su izrazile volju da se razmjenom kvalitetnih i pravovremenih informacija poboljša odnos privrednika iz Republike Srpske i Grčke.

Po riječima predsjednika Račića, saradnja na ekonomskom planu između ove dvije zemlje može biti znatno bolja i treba se aktivno raditi na tome.

- Osim turizma, grane privrede koja je izuzetno razvijena u Grčkoj, tu je i prerađivačka industrija u kojoj ima dosta prostora za razvijanje saradnje. Uzimajući u obzir prirodne resurse kojima raspolaže Republika Srpska nadogradnja postojeće ekonomske saradnje je itekako moguća. Drugi bitan faktor jeste pozitivna politika za strane investitore u RS, pogotovo u oblasti poreske politike i ostalih troškova koji su konkurentni - navodi se u saopštenju.

Oblasti koje bi takođe mogle biti interesantne grčkim investitorima su drvna i tekstilna industrija, kao i oblast energetike.

U komori navode da se Papakonstantinidis stavio na raspolaganje za sve buduće projekte i za uspostavljanje saradnje između privrednika Republike Srpske i iz Grčke, a kao prvi korak naveo je razmjenu kvalitetnih i pravovremenih informacija koje bi distribuirao na prave adrese u Grčkoj.

Izrazio je spremnost da na upite komore i privrednika iz RS pronađe adekvatne sagovornike i potencijalne partnere u Grčkoj.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.